(+30) 210 6812296
e.a@etairikiaxia.gr

Μέχρι τις 31/12/2011, όλοι οι χρήστες του Τaxisnet θα πρέπει να παραλάβουν τον κλειδάριθμο από τις Δ.Ο.Υ. και να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Τaxisnet. Όλες οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω του Τaxisnet από την 01/01/2012 και θα είναι πλέον υποχρεωτικό όλοι να έχουν κλειδάριθμο καθώς και Λογιστή (οι επιτηδευματίες με έσοδα μεγαλύτερα από 50.000,00 ευρώ από παροχή υπηρεσιών, 150.000,00 ευρώ για όλες τις άλλες κατηγορίες και σε αυτοέλεγχο η δήλωση φόρου εισοδήματος υπογράφεται από Λογιστή υποχρεωτικά ανεξαρτήτως ύψους εσόδων). Σε περίπτωση μη υπογραφής της δήλωσης φόρου εισοδήματος από Λογιστή θα επιβάλλονται κυρώσεις εις βάρος της επιχείρησης.

Με την Π.Ο.Λ. 1166 01/08/2011 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια πιστοποίησης των Λογιστών – Φοροτεχνικών που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν Λογιστικές Φοροτεχνικές υπηρεσίες. Ο πιστοποιημένος Λογιστής – Φοροτέχνης θα είναι υπεύθυνος για την ορθή  μεταφορά των οικονομικών δεδομένων από τα στοιχεία στα  βιβλία της επιχείρησης και του επιτηδευματία, για την ακρίβεια των δηλώσεων για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις, για την ορθή φορολογική αναμόρφωση κατά την σύνταξη της φορολογικής δήλωσης και τέλος θα βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί κατά την χρήση όλες οι δηλώσεις παρακρατουμένων φόρων και η απόδοση των εμμέσων φόρων.

Επίσης ο πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτέχνης θα δύναται να εκπροσωπεί τον φορολογούμενο, την επιχείρηση και τον επιχειρηματία και να μην απαιτείται η συνεχής φυσική παρουσία των φορολογούμενων στις υπηρεσίες όπως συμβαίνει σήμερα. Οι υπηρεσίες και οι τράπεζες θα έχουν την υποχρέωση να αποδέχονται τις πάσης φύσεως βεβαιώσεις που θα εκδίδει ο πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτέχνης.

Ακόμη ο πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτέχνης θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να προλαβαίνουν εν τη γενέσει προβλήματα παρανομιών όταν εκδίδουν ψευδή στοιχειά οι επιτήδειοι και να δύναται να γνωρίζει ποιους έχουν εντοπίσει οι φορολογικές αρχές ώστε να μην πέφτουν θύματα οι επιχειρήσεις και οι φορολογούμενοι.

Η εταιρεία μας και τα Στελέχη της έχουν πιστοποιηθεί από το Οικονομικό Επιμελητήρια της Ελλάδας με βάση την επαγγελματική τους επάρκεια, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και τις ικανότητές τους, με την άδεια Λογιστή Φοροτέχνη στην ανώτερη κατηγορία (Α’) και σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία εγγυούμαστε την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εάν λοιπόν, θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα από τον πονοκέφαλο της ενασχόλησης σας με την εφορία κερδίζοντας χρήμα και χρόνο εσείς προσωπικά και αξιοπιστία η εταιρεία σας με τους συναλλασσομένους τρίτους, μπορείτε να επιλέξετε ολοκληρωμένη παροχή λογιστικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με έμφαση την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα από την εταιρεία μας.

Σχετικά με τον έλεγχο πιστοποίησης του Λογιστή-Φοροτέχνη έχει τεθεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η νέα υπηρεσία για την «Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή». Η υπηρεσία είναι στη διάθεση όλων των πολιτών ενώ για τη χρήση της δεν απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης.

Με την υπηρεσία αυτή μπορεί ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος, δίνοντας τον Α.Φ.Μ. του Λογιστή,  να βλέπει τα στοιχεία του, όπως αυτά έχουν διατεθεί στη Γ.Γ.Π.Σ., από το Οικονομικό Επιμελητήριο. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία οι πολίτες θα μπορούν να πιστοποιήσουν ότι ο Λογιστής με τον οποίο συνεργάζονται ή θα συνεργαστούν έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση-άδεια από τις κρατικές αρχές.

Για να τη χρησιμοποιήσετε, ακολουθείστε τη διαδρομή στην σελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.  (www.gsis.gr). «Υπηρεσίες προς Πολίτες / Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις – Επιτηδευματίες / Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή».

 
Λ. Κηφισίας 32 | ATRINA TOWER, 151 25  Μαρούσι • Αθήνα
Τ: 210 6812296 • email: e.a@etairikiaxia.gr